Fagprogram frukt og bær
Thon Hotell Oslo Airport 7 -8 februar 2023
Min produksjon: Dyrking av rips og solbær Mølstad Vestre med Stine Mølstad
På Mølstad Vestre er det lange tradisjoner for salgsdyrking av frukt og bær. Den første hagen ble etablert i 1669, da med humle. I dag er spesialiteten solbær, også økologisk. Solbær er et spennende og sunt bær med mange nye muligheter. Med landets største solbærproduksjon leverer Mølstad Vestre smakfulle solbær til industri, restauranter og privatpersoner. I tillegg dyrker vi bringebær, rips, stikkelsbær, plommer og epler. På Mølstad foredles også egne produkt som selges via forhandlere, pop-up gårdsbutikk og fra gårdens egen solbærtruck.
Kilde: Mølstad Vestre
Min produksjon: Astrid Bjørnson fra Kryssgaarden i Vestfold
Astrid er økologisk bonde på Kryssgaarden i Vestfold hvor hun dyrker bær, epler, pærer og mais. Alt selger hun direkte fra gården, og etterspørselen er så stor at hun ikke klarer å levere nok.
Min produksjon: Jordbærhuset med Kjell Magne Larsen
Kjell Magne Larsen er bonde og innehaver av Jordbærhuset og spesialiserer seg på dyrking og salg av økologiske bær og grønnsaker via egen gårdsbutikk. Om sommeren går det mest i økologiske jordbær og bringebær, eplemost og jordbærsaft, mens drifta skiftes over til å levere økologisk løk, poteter og rotgrønnsaker om høsten.
Luktfeller mot bringebærbille med Stanislav Strbac (NLR)
Foto: Francisco Welter-Schultes, CC0, via Wikimedia Commons